3+1 ok, amiért muszáj Omega-3-at használnod - Anybody HU

3+1 ok, amiért muszáj Omega-3-at használnod

Oct 10, 2023

Az Omega-3 a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik, ami alapvető fontosságú egészségünk szempontjából. Számos pozitív hatása van a szervezetre, az egyik ilyen pozitívum, a látásunkra gyakorolt hatása.

De mi köze van az omega-3-nak a látásunkhoz?
Az omega-3 zsírsavak szerves részét képezik a retinának, illetve a szem hátsó részének, ezáltal számos módon járulnak hozzá a jó látás fenntartásához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézzünk is meg párat!

Gyulladáscsökkentő hatása van

A szem az egyik legérzékenyebb pontja a szervezetünknek. Könnyen por vagy más kerülhet a szemünkbe, amitől fájdalmasan megsérülhet, vagy rosszabb esetben begyulladhat a szaruhártya felülete. Emellett folyamatosan öregszünk, ahogy minden más, úgy a szemünk is egyre inkább elhasználódik, romlásnak indul.
Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, ezáltal hozzájárulhatnak a gyulladás megelőzéséhez vagy enyhítéséhez. Segítenek csökkenteni az olyan gyulladásos állapotokat, mint az időskori makuladegeneráció (AMD) vagy a száraz szem, amelyek a látásromlás közismert okozói.

Hozzájárul a retina egészségéhez

A retinánk a szemgolyónk belső burka. Rendkívül fontos szerepet játszik a látásunkban, hiszen ez a szemünk egy fényérzékeny része, ami fotoreceptor sejtjei segítségével felveszi az ingereket és továbbítja az agyunk felé. Tehát a retina felelős a látásunkért, ezért nagyon fontos a védelme és a táplálása.
Az omega-3 zsírsavak jelenléte és megfelelő mennyisége segít a retina struktúrájának és működésének fenntartásában, hozzájárul a retina sejtfalainak stabilitásához és integritásához, ami létfontosságú a jó látás fenntartásához.

Tökéletes a szemszárazság ellen

A szemszárazság gyakori probléma, hiszen rengeteg időt töltünk ma már a képernyő előtt, illetve munka közben, koncentrálva, hajlamosabbak vagyunk kevesebbet pislogni. Az omega-3 zsírsavak segíthetnek a könnytermelés szabályozásában és a szem felületének hidratálásában, ezzel megelőzve vagy kezelve a kialakult szemszárazságot. Fontos, hogy az omega-3 segíthet megelőzni a retinális kérgesedést is, ami az idősebb korban gyakran előforduló látásprobléma.

Élesíti, javítja a látást

Az omega-3 zsírsavak hozzájárulhatnak a látásélesség javításához és a kontrasztérzékenység növeléséhez. Ez különösen fontos lehet olyan helyzetekben, ahol a jó látás elengedhetetlen, például vezetés vagy sportolás közben.

Tehát az omega-3 rendkívül fontos szerepet játszik látásunkban, azonban az omega-3 zsírsavak nagy részben esszenciális zsírsavak, melyek előállítására nem képes az emberi szervezet. Ezért csak táplálkozásunk során van lehetőségünk bevinni a szervezetünkbe.

Erre tökéletes étrend kiegészítő termék az Anybody E-OMEGA-3. Nagy mennyiségű, többszörösen telítetlen esszenciális omega-3 zsírsavakat tartalmaz, ezzel nem csak a látást, hanem a szív- és érrendszert, illetve az agyi funkciókat is támogatja.

Kattints ide és rendeld meg most az Anybody E-Omega-3 kapszulát!

More articles