5+1 arcápolási hiba, amit már mindenki elkövetett - Anybody HU

5+1 arcápolási hiba, amit már mindenki elkövetett

Sep 24, 2021Adam Bardos

Problémás bőrrel küzdesz, látszólag mindent kipróbáltál már, de mégis újra és újra előjön egy-két pattanás? Néha az orrunk előtt rejtőznek azok a hétköznapi tárgyak vagy tevékenységek, amelyekről nem is gondolnánk, hogy okozhatnak bőrproblémákat...

1.Sminkben alvás


Bízunk benne, hogy ha volt is időszak, amikor ez előfordult, mára már csak egy rossz emlék. Ugyeee? Hiába tűnhet néha sokkal kényelmesebbnek csak úgy bedőlni az ágyba ahogy hazaértünk, sminkben aludni az egyik legrosszabb dolog, amit bőrünkkel tehetünk. 24 órát sminkben tölteni azt jelenti, hogy annyi ideig nem tudott bőrünk levegőzni, pórusaink eltömődnek, a nap folyamán összeszedett szennyeződések pedig pattanásokat és gyulladásokat okozhatnak. Így ha egyet kérhetünk: Mindig tisztítsátok le bőrötöket. Duplán.

2. Pattanások nyomkodása


Ooo igen, tudjuk, hogy nem szabad, de újra és újra beleesünk ebbe a hibába. Azonban egy pattanás kinyomása sokkal több előkészülettel jár annál, hogy este éppen megmosott kezeinkkel és egy zsebkendővel nekiessünk. Nem véletlen, hogy a kozmetikus gondosan megtisztítja és gőzöli arcunkat, hogy bőrünk puha és teljesen tiszta legyen, mielőtt nekikezd a folyamatnak.

3. Fényvédő nélkül kimenni a lakásból


Ha rendszeresen olvasod cikkeinket talán már eleged is lehet a témából. Nem véletlen azonban, hogy ezt szajkózzuk, hiszen TÉNYLEG minden nap fontos a fényvédelem. A bőrünket érő UV sugárzás felelős a bőröregedés nagy hányadáért, nem is beszélve a súlyos bőrbetegségekről...

4. Ritkán cserélni párnáinkat


Bizony bizony. Egyértelműnek tűnhet, hogy azt, amivel napi szinten érintkezik bőrünk, rendszeresen tisztítsuk vagy cseréljük. Mégsem biztos, hogy a párna rögtön eszünkbe jut, amikor azon tanakodunk mi okozhat pattanásokat arcunkon. Hasonlóképpen fontos sminkecseteinket is rendszeresen tisztítani!

5. Nem hidratálni, mert "zsíros a bőrtípusunk"


A hidratálás nem zsírosítja el bőrödet. Mindenki számára elengedhetetlen a hidratáló krémek használata, aki ragyogó és egészséges bőrt szeretne. Természetesen nem minden hidratálókrém megfelelő minőségű, illetve hatóanyag tartalmuk is eltérő lehet, így érdemes bőrtípusunk szerint választani, vagy kikérni kozmetikusunk véleményét.

6. Egy törölközőt használni mindenhez


Nos, igen, nem biztos, hogy jót tesz bőrünknek ha talpunkat és arcunkat is egy helyen töröljük meg. Persze ez most talán drámai túlzásnak hathat, de tény, hogy gyulladásainkat tovább ronthatjuk, ha arcbőrünk közvetetten (vagy közvetlenül) más bőrfelülettel érintkezik. 

More articles