5 ok, hogy miért használj Rozmaring Olajat - Anybody HU

5 ok, hogy miért használj Rozmaring Olajat

Apr 19, 2023

A Rozmaring Olaj az utóbbi években tört az élmezőnybe a természetes hajápolók piacán. Népszerűségét elsősorban sokoldalú hatáskombinációjának köszönheti, amivel hatékonyan kezeli az egyre többeket érintő haj- és fejbőrproblémákat. 

A másik ok, amiért középpontba került, az a tendencia, hogy kemikáliák helyett egyre többen fordulnak a természetes megoldások felé. Más szóval, egyre tudatosabban választunk termékeket, és felmérjük a kockázatot, hiszen a saját bőrünkről van szó.

Lássuk, milyen jótékony hatásokat tapasztalhatsz, ha hajápolóként alkalmazod a rozmaringolajat!

1. Csökkenti a hajhullást

A hajhullás 50 éves kor felett a nők 50%-át, míg a férfiak 85%-át érinti. Legáltalánosabb oka, hogy a tesztoszteron melléktermékeként ismert dihidrotesztoszteron (DHT) megtámadja a hajhagymákat. Mivel a férfiak több tesztoszteront termelnek, így értelemszerűen őket érinti súlyosabban a probléma. 

Egy 2013-as kísérlet tesztelte a hajhullás és a tesztoszteronszint kapcsolatát. A szerzők álláspontja szerint a rozmaringolaj gátolhatja a DHT kötődését azokhoz a hormonreceptorokhoz, amelyek lehetővé teszik a szőrtüszők megtámadását.

2. Serkenti a hajnövekedést

A rozmaringolaj bizonyítottan javítja a vérellátást, így a hajhagymák több oxigénhez jutnak, ami kiváló táptalajt jelent számukra az egészséges és gyors fejlődéshez. 

2015-ben a rozmaringolajat összehasonlították a hajnövesztőként ismert minoxidillal. A hajhullással küzdő kísérleti alanyokat két csoportra osztották. A csoportok tagjai 6 hónapon keresztül rendszeresen használták a rozmaringolajat vagy a minoxidilt. Az eredményeket összevetve azt találták, hogy az utolsó hónapban a résztvevők mindkét összetevő esetében jelentős hajnövekedést tapasztaltak, viszont a minoxidilt szedőknél gyakrabban jelentkezett fejbőrviszketés. A rozmaringolaj tehát az érzékeny fejbőrűek számára is ideális választás.

3. Enyhíti a fejbőr betegségeit 

A rozmaringolaj a fejbőrbe masszírozva fejti ki jótékony hatását. Mivel a rozmaring illóolaja erős gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, a fejbőrön megtelepedő gombákat és baktériumokat is sikeresen elpusztítja, amelyek olyan kellemetlen tünetekért felelnek, mint a viszketés, a hajhullás és a korpásodás.

4. Erősíti a hajszálakat 

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy genetikailag erős, ellenálló hajszerkezettel rendelkezik. A vékonyszálú haj és a töredezett hajvégek törődést igényelnek. Biztosan nem követünk el hibát, ha vegyi összetevők helyett természetes ápolószert választunk. A rozmaringolaj gondoskodik róla, hogy hajunk visszanyerje egészséges megjelenését és természetes fényét.

5. Ellenállóvá teszi a hajat a külső hatásokkal szemben

A különböző fejbőrproblémák gyakran a környezeti hatásokra adott reakcióként alakulnak ki. Gyógyszerszedés, fodrászati kezelések, de akár biológiai tényezők (stressz, hormonelváltozások) is okozhatják a fejbőr zsírosodását, korpásodását. A rozmaringolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően fontos védelmi funkciót lát el, hiszen ellensúlyozza a környezet negatív hatásait.


 

Próbáld ki te is az Anybody Rozmaring Olajat!

Rendelj most akár 3 havi adagot akciósan a hosszan tartó védelemért!

More articles