A hajhullás természetes ellensége: a Rozmaring Olaj - Anybody HU

A hajhullás természetes ellensége: a Rozmaring Olaj

Apr 19, 2023

A hajhullás széles körben érinti a férfiakat és a nőket. Bizonyos mértékig természetes folyamat, de ha kóros méreteket ölt, ijesztővé válhat, és mindenképpen érdemes komolyan foglalkozni vele. De mit jelent, hogy kóros? Ahhoz, hogy erre válaszoljunk, érdemes közelebbről megismerkednünk a hajnövekedéssel.

A hajszálak élete

A hajhagymák életciklusa: a hosszabb növekedési stádiumot egy rövid nyugalmi periódus követi, majd kihullik a hajszál, és minden kezdődik elölről. Normál esetben a növekvő és nyugvó állapotú hajszálak közötti megoszlás 90-10% a növekvő hajszálak javára.  

Ebből a szempontból a hajvesztés természetes része a haj megújulásának, ugyanakkor előfordulhat, hogy felborul az egyensúly. Ha a szokásosnál sűrűbb hajcsomókat kell eltávolítanunk fésülködés után a fésűből vagy hajmosást követően a kádlefolyóból, elkezdhetünk gyanakodni, hogy talán nincs minden rendben.

Általános küszöbértékként napi 100 hajszálat határoztak meg, ameddig a hajvesztés mértéke egészségesnek tekinthető. Ha naponta 100-nál több hajszálat veszítünk, annak már látható és érzékelhető nyomai vannak. Tar részek, kopasz foltok jelenhetnek meg a fejbőrön, amelyek azon túl, hogy nem esztétikusak, komoly lelki problémákat okozhatnak.


Mi okozza a hajhullást?

A hajhullás többnyire valamilyen rejtett egészségügyi problémára vezethető vissza. Előfordul, hogy kezeletlen gyulladás áll a háttérben: legtöbbször a fogakat érintő vagy mandulagyulladás.

Sok hajvesztéssel küzdő egyénnél fennáll az örökletes hajlam. A férfiaknál sokszor már fiatal korban elkezdődik, de nőknél is jelentkezhet az androgén hajhullás, ami a férfi hormonok (pontosabban a tesztoszteronból képződő dihidro-tesztoszteron) túlsúlyba kerülésével magyarázható. A hajvesztés férfiaknál jellegzetes módon halántékvonalban, nőknél elsősorban a fejtetőn vagy a választéknál történik.

A hormonális tényezők mellett a vitaminhiány egyik tünete is lehet a hajvesztés, de ez nem azonnal, hanem általában hónapok múlva jelentkezik. A szezonális hajhullás is ismert jelenség: főként ősszel növekedhet meg a hajvesztés mértéke.

Lépj a tettek mezejére: ints búcsút a hajhullásnak Rozmaring Olajjal!

Az igazság, hogy a hajhullás mögötti okok felderítése a legtöbb esetben hosszú, időigényes folyamat, és nem is mindig sikerül. Az esetek túlnyomó részében a körültekintően kiválasztott, természetes alapanyagú fejbőrápoló és hajerősítő termékek hathatós segítséget nyújtanak a hajvesztés csökkentése és a hajerősítés terén.

Ha aggódsz a hajad állapota miatt, bízd a természetre! Hallottál már az Anybody Rozmaring Olaj – Anybody HU-ról, amely természetes összetevőinek köszönhetően a hajhagymáktól a hajvégekig regenerálja a hajkoronádat? A rozmaring, a borsmenta és a levendulaolaj szinergikusan erősítik egymás hatását, így komplex kezelést nyújtanak a fejbőröd számára.

A rozmaring és a borsmenta egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy serkenti a fejbőr vérellátását, így a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak, ami értelemszerűen pozitívan hat a fejlődésükre: fokozza a hajnövekedést, megerősíti a hajszálakat, és csökkenti a hajhullást. A levendulaolaj intenzív gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása megszünteti a korpásodást, szabályozza a faggyútermelést, és helyreállítja a fejbőr állapotát.

Ha teheted, építsd be a hajápolási rutinodba: nemcsak a hajhullás mértékének drasztikus csökkenését érzékelheted majd, hanem azt is megcsodálhatod, ahogy hajkoronád napról napra visszakapja természetes fényét és ragyogását.

More articles