10 Anti-aging mítosz, aminek ne dőlj be! - Anybody HU

10 Anti-aging mítosz, aminek ne dőlj be!

Sep 03, 2021
A különböző hámlasztóktól kezdve a csodakrémeken át, mindig van olyan termék vagy arcápolási trükk, ami meghódítja a piacot. A telített piac azonban nagyon sok téves információval és mítosszal jár együtt, amelyekből számos a ránctalanítással és a bőr örök fiatalságával kapcsolatos.


Lássuk mik ezek!

Mítosz: Az öregedés első jelei a ráncok

Általában az embereknek az öregedésről rögtön a ráncok ugranak be, ennél ez egy sokkal összetettebb folyamat. Bőrgyógyászok szerint az első jelek inkább a bőr feszességében, elszíneződésekben és a bőr textúrájának megváltozásában jelentkeznek. A 20-as éveikben járó emberek gyakran kezdenek el észlelni sötét karikákat a szemeik alatt illetve redőket a szájuk körül, ami azt bizonyítja, hogy nem lehet elég korán elkezdeni az anti-aging kezeléseket és a tudatos bőrápolást. A megelőzés óriási segítséget nyújthat abban, amikor a bőrünk már ténylegesen elkezd veszíteni a kollagéntartalmából.

Mítosz: Csak a génjeinktől függ, hogy milyen mértékben öregszünk

Talán te is meg vagy róla győződve, hogy a ráncosodás mértéke csak attól függ, hogy mit örököltél, akkor ki kell, hogy javítsunk: édesanyád korosodása nem fog egy az egyben ugyanúgy megismétlődni nálad is. Szakértők szerint, a bőr öregedése egyaránt függ a külső és belső tényezőktől is. A belső tényezők valóban a genetika által meghatározottak, ám nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az olyan külső tényezők, mint az UV vagy a levegő szennyezettsége is nagyban meghatározza bőrünk érésének tempóját. Hiába rendelkezünk szuper genetikával, ha nem gondoskodunk kellően bőrünk egészségéről, a ráncok ugyanúgy meg fognak jelenni bőrünkön, mintha kevésbé kedvező tulajdonságokat örökölünk. 

Mítosz: A kémiai hámlasztók károsak

A manapság legtöbbet használt hámlasztók általában gyengédek, és nem okoznak sérüléseket a bőr felszínében, ha megfelelően vannak használva. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a szakembert és a kezelés minőségét jól megválasszuk.

Mítosz: Az anti-aging azonnali eredményeket produkál

Bár sokan vagyunk, akik azt kívánjuk, hogy bárcsak lenne egy csoda tonik vagy egy varázsnövény, amit lenyelve éveket fiatalodunk, sajnos a ránctalanító termékek nem így működnek. Általában heteket kell várni, mire elkezdenek látható eredményeket produkálni. A legtöbbször itt vétenek hibát az emberek, hogy nem várják meg az adott termék hatóidejét, így nincs ideje változást elérni, vagy rendszertelenül, hébe-hóba használják őket.
Úgy kell az egész folyamatra gondolnunk, mintha a maratont futnánk le és nem egy sprintet. Azonnali eredményt maximum egy hámlasztó tud produkálni, ami az elhalt hámsejtek eltávolításában segít, vagy egy hyaluron-szérum, ami pedig azonnal hidratál és feszessé varázsolja bőrünket.

Mítosz: Minél drágább, annál jobb

Bizony bizony, kevés pénzért is tudunk jó arcápolási termékeket venni, a magas ár pedig nem jelenti azt, hogy biztosan szuper termék gazdái leszünk. Ehelyett érdemes inkább a hatóanyagok listáját megvizsgálnunk, és aszerint válogatni a termékek között.

Mítosz: Az éjszakai anti-aging sokkal fontosabb, mint a nappali

Talán emögött a "szépítő alvás" fogalma húzódhat, azonban valóságalapja nincsen. A bőrünknek különböző igényei vannak, mint nappal, mint pedig éjszaka, hiszen nappal inkább olyan termékekre van szüksége, amelyek megvédik a különböző szennyeződésektől és az UV sugárzástól, míg éjszaka "újraépül".

Mítosz: Ha éget, akkor működik

Ez az állítás maximum az edzőtermekben állja meg a helyét, a bőrápolásnál egyáltalán nem jó jel! Csupán azt jelenti, hogy a bőrödet irritálja valami, az irritált bőr pedig pattanásokhoz vezet. A másik dolog amiről árulkodhat az égő érzés, hogy a bőröd Ph-ja felborult attól, hogy túl erős szereket használtál.

+1 Mítosz: A kollagén kívülről is felszívódik

Sajnos nagyon sok "kollagénes krém" van piacon, amelyek azt ígérik, hogy fiatallá varázsolják bőrünket. Azonban ez nem állja meg a helyét, hiszen a kollagén molekula túl nagy méretű ahhoz, hogy a bőrünk felszínén keresztül szívódjon fel. Nem véletlen, hogy az Anybody csak olyan belső felszívódású termékeket forgalmaz, mint a Collagen Pro kapszulák, a folyadékokban oldódó Collagen Powder, az édes kis gumimaci formájú Collagen Gummy, vagy a legújabb, kollagéntermelést elősegítő Collagen Booster szérumunk.  

More articles