A legerősebb hatóanyag kombinációk - Bőrápolás felsőfokon - Anybody HU

A legerősebb hatóanyag kombinációk - Bőrápolás felsőfokon

Nov 19, 2021

Eddigi cikkeinkben szinte már minden sztár hatóanyagról írtunk, amelyek kihozzák a legjobbat bőrünkből, de vajon ugyanilyen jól működnek együtt is?

Érdemes nagyon odafigyelnünk, hogy miket használunk együtt, hiszen vannak párosok, amelyekkel katasztrófát okozhatunk, illetve olyanok is, amelyekkel csodát művelhetünk.

Most azokat ismerhetitek meg, amelyeket mindenképpen érdemes egymással kombinálni.

C vitamin, E vitamin és ferulinsav

Az E vitamin önmagában nem egy nagyágyú a bőrápolásban, azonban C vitaminnal kombinálva hatékonyabb az UV károsodás megelőzésében, mint bármelyik vitamin önmagában. A két hatóanyag együttes alkalmazása megduplázza azt az antioxidáns mennyiséget bőrünkben, amellyel felveszi a harcot az UV-val szemben.

Ha ezt a hatást szeretnénk 110%-osra emelni, akkor érdemes a ferulinsavat is használnunk. A ferulinsav külön külön is jól működik ezzel a két vitaminnal, a két vitamin pedig együttesen, így nem meglepő, hogy ez a hármas kombináció maga a tökély. Ők a legalkalmasabbak arra, hogy az UV sugárzás okozta károsodást orvosolják és megelőzzék

Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy ha a fényvédő krémünk alá tesszük fel ezeket, akkor extra védelmet biztosítunk-e a bőrünknek, és a válasz egyértelműen: igen!

Ferulinsav: a ferulinsav egy növényi forrásokból eredeztetett szuper antioxidáns, amely az anti-aging, fényvédelem és a bőr gyógyulásában is fontos anyag.

Ezt olvasd el, ha nem vagy benne biztos, hogy miért fontos a mindennapos fényvédelem:

Bár szinte minden cikkünkben megemlítjük, fontos kiemelni, hogy a fényvédelem nem csupán egy hóbort, hanem az egyik legfontosabb lépés, amelyet megtehetünk bőrünk védelme érdekében. Az UV sugárzás felelős a súlyos bőrbetegségekért, továbbá a korai bőröregedés egyik elsődleges okozója. Nemcsak a hirtelen, vagy túlzott mértékű UV sugárzás van ilyen hatással bőrünkre, hanem a mindennapok során tapasztalt napsugárzás, akár szűrt fény is. Felvinni csupán egy-két perc, de akár éveket nyerhetünk egészségünk és külső megjelenésünk terén.

Retinol és hialuronsav

Az akné elleni küzdelemben és az anti-agingben nincs túl sok olyan külsőleg alkalmazható bőrápolási termék, amelyek versenyeznek a retinoidok előnyeivel. Előfordulhat azonban, hogy bőrünk először érzékenyen reagál a retinolra, száraz, kipirosodott lesz, vagy hámlani kezd, így érdemes kiegészíteni használatát hialuronsavval, amely viszont közismert hidratáló és bőrpuhító hatásáról.

 

+ Mivel a retinol egy fényre érzékeny anyag, így elengedhetetlen párja a fényvédőknek. Ha este retinolt használtunk, másnap még az átlagosnál is fontosabb, hogy tegyünk fel félvédőt, hiszen bőrünk a retinol hatására érzékenyebbé válhat az UV-ra.

Hialuronsav és kollagén

Egyik nincsen a másik nélkül, hiszen a kollagént egy hialuron burok veszi körül. Mondhatni a hialuron a malter, amely össze tartja a téglafalat, azaz a kollagént. Ha a hialuronburok csökken, az a kollagén kiszáradásához vezet, azaz bőrünk veszít rugalmasságából, és ráncosodásnak fog indulni.

 

Az Anybody termékek megalkotásánál is külön figyelmet szenteltünk rá, hogy melyik hatóanyagok a legalkalmasabbak arra, hogy a legtöbbet hozzák ki egymásból. Ezért található például a Collagen Pro-ban és a Collagen Powderben egyaránt hialuronsav és C-vitamin vagy a Retinol Szérumunkban E és C vitamin. A retinol szérum mellé pedig meg tudjátok vásárolni Hyaluron & Glycoin Szérumunkat, így bőrötök 100%-ban azt kaphatja, amit igazán megérdemel. 

More articles