Az 5 legnagyobb mítosz a kollagénről - Anybody HU

Az 5 legnagyobb mítosz a kollagénről

Jul 07, 2022

1. A testünk elég kollagént termel, nincs szükség pótlásra

Mindannyian tudjuk, hogy a kollagén széppé varázsolja a bőrünket. Pontosan fogalmazva ez a legfontosabb fehérje, ami segít a bőrünknek, a csontjainknak és az izmainknak megőrizni az eredeti formájukat. A természetes kollagén előállítás a húszas éveink elején lelassul. Ez a hanyatlás sokban függ olyat életmódbeli tényezőktől is, mint például a dohányzás, a légszennyezettség, az étrend, és az UV-sugárzás mértéke. Nevezetesen, az ötvenes éveinkre a természetes kollagénünk a felére csökken a húszas éveinkhez képest. A napi extra kollagén bevitel nem állítja vissza a fiatalkori állapotot, de ráveszi testünket arra, hogy nagyobb számban termeljen kollagént. Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy ettől a bőr hidratáltabb lesz, rugalmasabbá válik, illetve a ráncok is eltűnnek.

2. Minden kollagén ugyanolyan

Ezt olyan lenne kijelenteni, mint azt, hogy hogy a fürdőszoba szekrényben található összes szérumunk ugyanúgy fejti ki hatását. Amikor olyan tabletta formulájú kollagénekről beszélünk, mint a marha, a sertés, a csirkeporc vagy a halkollagén, akkor a legfőbb különbség a felszívódás gyorsaságában rejlik. Ahhoz, hogy a kollagén gyorsan és effektíven szívódjon fel, a legfontosabb a molekuláris súly. A kollagént hidrolizálni kell, ami egy olyan folyamat, ami biztosítja a kicsi molekuláris súlyt. Így keletkeznek az apró, könnyen felszívódó kollagén részecskék.

3. A bőr azonnal szebb és fiatalabb lesz 

Amíg a kedvenc testápolód azonnali ragyogást nyújt, a tabletták inkább hosszútávfutásnak számítanak, mint sem rövidtávú sprintnek. Ez azért van, mert a kollagénnek rengeteg munkát kell elvégezni a testedben, hogy fellendítse a természetes kollagéntermelést. Bár az első változásokat már 4 hét után láthatod, a “teljes fiatalodáshoz” általában körülbelül 3 hónapra van szükség. Ennyi idő elteltével észreveheted a kollagén összes jótékony hatását. A türelem rózsát terem.

4. Kollagén csak a bőr állapotán javít

Az igaz, hogy a kollagén a bőr rengeteg tulajdonságát javítja, de ennél sokkal többről van szó. A kollagénben található aminosavak segítik a kreatin termelést, ami fontos szerepet játszik a tökéletes haj elérésében. A haj is a bőrünkről nő, így az egészséges bőrből egészséges haj is származik. Ez kihat például az őszülésre és a hajtöredezésre is, hiszen a haj öregedését is lassíthatja a kollagén. Ezenkívül erősebbek lesznek tőle a körmeink is.

5. Gondos bőrápolás mellett nincs szükség kollagénre

A bőr három rétegből áll, felhám, irha és bőralja. Az átlagos szépségápolási termékek legfeljebb a felhámig hatolnak el, míg a teljes és maradandó eredményért kötelező lenne, hogy eljussanak az irháig, de akár a bőraljához is. Egyszerűen ez annyit jelent, hogy kell egy alternatív megoldás, ami eljut a bőr felülete alá is. Itt jönnek képbe a tabletták. Ezek bejutnak a vérárambaa kollagén pedig az irhába - a kollagén előállítás központjába. Itt átalakul, elősegítve ezzel a ráncok, pigmentfoltok eltűnését és a ragyogóbb arcbőrt. Van igazság abban a mondásban, hogy “Szépség belülről fakad!”. Pont ezért érdemes még ma gondoskodnod a megfelelő kollagén bevitelről!

RENDELD MEG AZ ANYBODY COLLAGEN PRO-T MÉG MA!

More articles