Így frissítsd tavaszi bőrápolási rutinod - 5+2 tipp a megújult bőrért - Anybody HU

Így frissítsd tavaszi bőrápolási rutinod - 5+2 tipp a megújult bőrért

Apr 05, 2022

A szél, a latyak és a fagyos hőmérséklet után végre megérkezett a tavasz. A tél elköszönt tőlünk (vagyis… majdnem), magával vitte a borús hangulatot és a száraz, viszkető bőrt. És bár 2022 első felét szérumok, balzsamok és olajok rétegezésével töltöttük, a melegebb levegő és a megnövekedett páratartalom azt jelenti, hogy a bőrünk hamarosan sokkot kap, ha így folytatjuk.

Legyen a tavasz bőrödnek is a megújulás hónapja. Készítsük elő együtt az arcunkat az előttünk álló melegebb napokra!

1. Könnyedebb hidratálókrém

Kulcsfontosságú, hogy hidratálókrémünket, valami könnyebb textúrájúra cseréljük. A bőrünk tavasszal és nyáron hajlamos több vizet tárolni, így nem lesz szükségünk annyi védelemre.

2. Hámlasztás

A ragyogás következő lépése a hámlasztás. Bár a bőrsejtek folyamatosan regenerálódnak, fontos, hogy visszatérjünk a hámlasztáshoz. Érdemes felfrissítenünk a téli eltömődött, matt bőrt, hiszen bőrünk újjá születéséhez elengedhetetlen, hogy az elhalt hámsejtek hatékonyan eltűnjenek. Inkább gyengéd savas hámlasztóval távolítsuk el az elhalt bőrt és szabadítsuk fel a pórusokat, mint durva bőrradírokkal. 

3. Szelektáld termékeid

A kirakós játék talán legfontosabb darabja a tavaszi nagytakarítás. Dobjunk ki mindent, ami hat hónapnál régebbi. A régi termékekben felhalmozódhatnak a baktériumok, ami eltömődött pórusokhoz és matt bőrhöz vezethet.

A sminkecseteket is gyakran figyelmen kívül hagyjuk, pedig azok is tárolhatnak nem kívánt baktériumokat és vírusokat. Az ecseteket legalább hetente egyszer mossuk meg rendes kéziszappannal, és szárítsuk meg őket hajszárítóval. Egy ilyen egyszerű dolognak óriási hatása lehet a bőr általános egészségére.

4. FÉNYVÉDŐ

Nem létezik olyan évszak, időjárás vagy éghajlat, ahol ne lenne fontos, hogy mindennap használjunk fényvédőt. Reggel csak pár másodpercbe kerül, azonban ezzel akár éveket spórolhatunk meg bőrünknek! Lehet, hogy tavasszal még gyengédek a napsugarak, és felhősebb az ég - az UVB és UVB sugárzás azonban így is éri bőrünket. 

5. Próbálj ki valami újat

Most, hogy elsajátítottad a tavaszi bőrápolás alapjait, itt az ideje egy kis szórakozásnak; miért ne próbálnál ki egy új bőrápolási csemegét? Rengeteg a manapság felkapott hatóanyag, így választék van bőven!

5+1: Fogyassz friss gyümölcsöket és zöldségeket 

Ha már a hidratálásról beszélünk, a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztása remek módja annak, hogy több vizet csempéssz a napodba. Finom nassolnivalók lehetnek, és tele vannak a szervezetednek szükséges vízzel - valamint vitaminokkal és tápanyagokkal

5+2: Irány mozogni 

Az edzőterembe való eljutás, vagy az otthoni edzés utolsó utáni dolognak hangozhat, amit be akarsz szorítani a zsúfolt napodba. A lényeg a következő: a testmozgás fokozza a véráramlást, ami segít fenntartani az egészséges bőrsejteket. Boldog bőrsejtek = boldog bőr! Még csak el sem kell menned az edzőterembe. Ha szép az idő, jógázz 30 percet a szabadban. Használd ki a friss tavaszi időjárást, és tegyél egy élénk sétát a gyerekeiddel vagy a kutyáddal.

Mi a legfontosabb? Könnyed hidratálás, bőr felfrissítése, mindennapos fényvédelem, test energizálása 
Milyen termékeket ajánlunk? Anybody Hyaluron&Glycoin Szérum, Anybody 5% Niacinamide Szérum, Anybody Shape Pro 

 

More articles