A magabiztos nők titka - 6 tipp, hogy jobban szeresd önmagad! - Anybody HU

A magabiztos nők titka - 6 tipp, hogy jobban szeresd önmagad!

May 02, 2022

Te vagy a legjobb!

Nem hiszel nekünk? Néha nehéz kapcsolatba kerülni a benned lakozó Beyoncé-val, de mi akkor is hiszünk benned!

Mindannyian hallottuk már, hogy a lányoknak szerénynek kell lenniük. A nők viselkedjenek lágyabban, csendesebben, kevésbé magabiztosan, kevésbé merészen. Aztán anyaként, feleségként és barátnőként gyakran próbáljuk mások igényeit a sajátunk elé helyezni, zsonglőrködni a dolgokkal és MINDENT megcsinálni. 

Könnyű elfelejteni, hogy mennyire királyak vagyunk.

Ráadásul, ha arra gondolsz, hogy erős, magabiztos nőként járkálsz, aggódhatsz, hogy boszorkánynak tűnsz majd, nagybetűs "B"-vel - vagy úgy mint egy rideg, kemény, “Az ördög Prada-t visel” típus. (megj.: egyiknek sem tűnsz majd)

Szóval, ne aggódj tovább - itt az ideje, hogy belevágj! Az erő és a magabiztosság a pozitív hozzáállásban és gondolkodásmódban gyökerezik. Az önbizalom elfogadása csak dinamikusabbá, szórakoztatóbbá és vagányabbá tesz, mint valaha.

A magabiztosság még több magabiztosságot szül, ahogy a pozitivitás is pozitivitást szül. 

Nehéz lehet átállni erre a váltásra, különösen, ha stresszesnek, túlterheltnek stb stb érzed magadat! De hé, vegyél fel egy "tettesd míg nem megy" hozzáállást, és próbálj ki egy kis magabiztosságot. Vedd fel azt a szexi melltartót, és azt a ruhát, amiben fantasztikusan érzed magad (még ha csak ügyeket intézel is). 

Ha jól nézel ki, jól érzed magad.

A magabiztosságod és a pozitivitásod ragályos. Másokat is magadhoz fogsz vonzani. Nem kell álpozitívnak lenned (azt senki sem akarja) - csak egy kis hangsúlyeltolódás kell ahhoz, hogy megtaláld a jó oldaladat!

Így legyél magabiztos nő! 

1. A nők egészen elképesztőek. Teremtők vagyunk. Még ha nem is vagy anyuka, akkor is nagy az esélye, hogy háziállat-anyuka vagy, egy jó nagynéni, vagy nagyon jó vagy a növények gondozásában. Természetünknél fogva alkotók és gondozók vagyunk. Életet adunk (az ötleteknek, a gyerekeknek, az otthonunknak). Ez. Ez. Csodálatos!

A nők MINDENRE képesek. Nem akarom megsérteni a pasikat, de a nők elképesztően sokoldalúak. Az egyik percben még orrot törölsz, cipőt kötsz, vacsorát főzöl és kiengeded a kutyát (mindezt egyszerre); a következőben pedig már egy vállalkozást vezetsz, döntéseket hozol és költségvetést tervezel.

    2. Ha az önbizalmadat csak azokra a dolgokra alapozod, amelyeket jól csinálsz, akkor csak akkor fogod jól érezni magad, amikor ezt a tevékenységet végzed. Találj sokféle módot arra, hogy elégedettséget szerezz a munkádban, a családodban, a hobbidban, az ÉLETedben. Ne feledd, nem kell mindenben a legjobbnak lenned ahhoz, hogy élvezd!

    Amikor a céljaid és a jó hangulatod a körülötted lévőkön múlik, az érzelmi hullámvasút. Ha valaki bunkó veled, attól rosszul érzed magad? Még akkor is, ha egyáltalán nem a te hibád? Természetesen törődnöd kell mások érzéseivel, de nem veheted mindig magadra őket. 

    Mindenki átmegy egy nehéz időszakon, de kerüld az állandó lehangolókat. Ha valaki feldúlt, hallgasd meg, törődj vele, kérj bocsánatot (ha hozzájárultál), de ne hagyd, hogy valakinek a rossz hangulata befolyásolja azt, hogy TE hogyan érzed magad.

    Ha elhiszed, hogy képes vagy valamire, az felpörget és felkészít arra, hogy megtedd. A másik oldalon, ha azt mondod magadnak, hogy nem tudsz megcsinálni valamit, vagy ha a negatív aspektusokra koncentrálsz, ugyanezt teszed, de fordítva. Szó szerint, ha azt mondod: "Ez túl nehéz. Nem tudok megbirkózni vele." - tényleg az lesz, és nem leszel képes rá. Szóval hagyd abba a negatív önbeszédet. Meg fogod csinálni!

    Oké, most arról beszélünk, hogy TE hogyan tudod megcsinálni a dolgokat - de most azt mondom neked, hogy kérj segítséget!? Miii? A következő a helyzet: segítséget kérni valójában az önbizalom jele, nem pedig a gyengeségé. Az önbizalom abból fakad, hogy ismered magad, a képességeidet és a kihívásaidat. Ha segítséget kérsz, amikor szükséged van rá, az az önszeretet és a bátorság jele!

    3. Magabiztosnak lenni azt jelenti, hogy Hinni. Benne. TE. Igen, mindannyian félünk, de a félelem ellenére haladunk előre. Haladj előre akkor is, ha félsz. Ne hagyd, hogy megállítson. 

    Ha addig várunk, amíg magabiztosak vagyunk és "készen állunk", az a kudarc felé vezető csúszós lejtő. Az igazat megvallva, ez az önszabotázs egyik módszere. Sok mindennel szembesülünk, mielőtt készen állnánk. Igen, fel lehet és fel kell készülnünk (ne ugorjunk csak úgy a medence mélyére, ha szó szerint nem tudunk úszni). De a legtöbb nehéz dolog nem élet-halál kérdése - tehát ne várjuk meg, amíg a magabiztosság eljön. Néha a legjobb módja annak, hogy megtaláld az önbizalmadat, ha egyszerűen nekivágsz!

    A legtöbb helyzetben (a sziklamászástól, az ejtőernyőzéstől és a bungee jumpingtól eltekintve) a legrosszabb forgatókönyv ritkán olyan rossz, mint amilyennek tűnik. Néha egyszerűen csak a legrosszabb lehetőség felismerése ráébreszt bennünket, hogy az sokkal kevésbé ijesztő és ködös, mint gondolnánk. Tehát mi a legrosszabb, ami megtörténhet? Megbukhatsz. Elbukhatsz. Megsérülhetsz. De tudod mit? Összeszeded magad. Mindig talpra tudsz állni, és minél többet talpra állsz, annál erősebb leszel.

    4. Arra vagyunk kiképezve, hogy feltételesen szeressük magunkat. Például: "Ha lefogyok 10 kilót, jobban fogom érezni magam." Gondolj a legjobb barátodra. Jobban vagy kevésbé szereted őt a súlyától függően? Vajon 10 kiló változtat azon, hogy mennyire tartod őt szépnek? Nem, természetesen nem! Másokat feltétel nélkül szeretünk, mégis, ha magunkról van szó, szuperkritikusak és szigorúak vagyunk. Csodálatos vagy. Csak egy tested és egy esélyed van az életben, úgyhogy fogadd el, amid van!

    Az önbizalom az a bizalom, hogy megvan benned a KÉPESSÉG, az elszántság és az akarat, hogy megtedd "X"-et (bármi is az, amit szeretsz csinálni, amit jól csinálsz). Az önbizalom azon alapul, hogy ki vagy, és ezt senki más nem veheti el tőled. Senki sem veheti el az elszántságodat vagy az akaratodat. Senki más nem veheti el tőled azt a képességedet, hogy meg tudd élni az álmaidat. Ez benned van, és te magad teremted meg magadnak.

    5. Itt az ideje egy kis lelkiismeret vizsgálatnak. Nézz magadba, és adj hitelt magadnak mindazért, amit teszel - és azért is, amit megpróbálsz megtenni. Engedd meg magadnak, hogy kudarcot vallj, fejlődj és tanulj minden egyes tapasztalatból. Légy pontosan az, aki ebben a pillanatban vagy. Nem az, aki lehetnél, vagy akinek szerinted lenned kellene, hanem az, aki MOST vagy. 

    Az érzelmek tesznek bennünket hitelessé, autentikussá, VALÓSÁGOSSÁ. Akár beszélsz, írsz vagy táncolsz, az érzelmeid kifejezése szépséget, mélységet és valódiságot adnak. Tanuld meg jól érezni magad az érzelmeiddel. Ez nem azt jelenti, hogy az Oscar-díjért kell menned sírással, sikoltozással vagy dühvel (bár néha ez is előfordulhat, és ez is rendben van). Az érzelmek energiát szabadítanak fel.

    6. A cselekvés a legnagyobb és legjobb dolog, amit önbizalmunk javításáért tehetünk. Mondjon igent! Próbálj ki új dolgokat! Élj aktívan! Ha elmész korcsolyázni és elesel, legalább megtetted (és fogadok, hogy még jól is szórakoztál)! És legközelebb már tudod, milyen messzire tudsz elmenni a faltól!

    Azt hitted, hogy az "elköteleződésről" csak a randizók beszélnek? Nos, tudod mit? Mindenféle dolgokra elkötelezzük magunkat egész életünk során. Légy erős! Légy elkötelezett. Ne engedj az álmaidból és a céljaidból. Ne hagyd el magad - tarts ki! Ha találsz valamit, amiért érdemes elköteleződni, akkor azt tényleg fogadd el. Erősen kötelezd el magad a dolgok mellett, és adj bele mindent.

    Ne feledd: képes vagy rá. Becsületes vagy. Van erőd. Mindezzel a nagyszerűséggel együtt erő és önbizalom is jár. Szuperhős vagy és csodanő! Hidd el, mert ez az igazság.

    More articles