Így lesz meseszép az arcbőröd - Anybody HU

Így lesz meseszép az arcbőröd

Aug 13, 2021
Mindannyian csodaszép, ragyogó bőrről álmodunk, de a rengeteg újonnan megjelenő termék, és a végtelen interneten keringő szépségápolási tanács mellett egyszerűen lehetetlen kiigazodni, hogy mivel teszünk a legjobbat bőrünknek. Nem mindig egyszerű megtalálni a tökéletes bőrápolási rutint. Az alapokról már biztosan rengeteget hallottál: igyál sok vizet, mosd meg az arcodat, aludj eleget.. De mit csináljunk a köztes időben? Jó hírünk van: nem kell tíz ezreket költenünk arra, hogy bőrünk szebb legyen.


Cikkünkben olyan tippeket gyűjtöttünk nektek össze, amelyek bőrgyógyászok által is igazolt hatékonyságúak, és segítenek hip-hop meseszép állapotúvá varázsolni arcbőrödet!

1. A megfelelő típusú arctisztítót használj

Nagyon fontos, hogy arcbőrödet minden szennyeződéstől megszabadítsd, ezért ahhoz, hogy bőröd ragyogó legyen az első lépés a dupla tisztítás. Mit jelent ez? Minden este lefekvés előtt tisztítsd meg bőrödet micellás vízzel, majd ezután válassz még egy bőrtípusodnak megfelelő arclemosót, amivel még egyszer megmosod arcodat. Ha száraz vagy normál a bőrtípusod, akkor inkább egy krémes, olajos, nem habzó formulát ajánlunk, hidratáló formulával kiegészítve. Ha kombinált vagy zsíros a bőröd, akkor pedig géles vagy folyékony állagot ajánlunk. Ha vízhiányos a bőröd (figyelem: ez nem egyenlő a száraz bőrrel!), akkor pedig habzó lemosót válassz.

2. Ne használj egyszerre túl sok terméket

Túl sok különböző hatóanyag egymás után való felkenése egyáltalán nem jó ötlet. Az új termékeket mindig fokozatosan szoktasd a bőrödhöz, és nézz utána, hogy mik azok az összetevők, amiket semmiképpen nem érdemes egymás után használni, hogy elkerült a bőrirritációkat.

3. Hidratálni éjjel-nappal

A legjobb ha mindig megtisztított arcbőrünkre, reggel és este hidratáljuk arcbőrünket. A hidratálókrém kiválasztása során figyelj rá, hogy lehetőség szerint ne legyen benne, vagy nagyon kevés parfümöt tartalmazzon, és ami a legfontosabb: olyan legyen, amit mindennap szívesen felteszel.

4. Ne fogdosd az arcbőröd

Gondoljunk csak bele, hogy kezeinkkel mennyi mindent megfogunk egy nap alatt, és ez mennyi baktériumot és kórokozót jelent. Ha ezeket az arcunkra juttatjuk, sokkal könnyebben alakulnak ki pattanások és gyulladásos területek.

5. Használj hámlasztót 

Körülbelül 50 millió hámsejtet veszítünk el egy nap alatt, így érdemes rásegítenünk arra, hogy ezek közül semmi ne maradjon arcbőrünkön. Hámlasztás előtt mindenképpen tájékozódjunk róla, hogy mik azok az alapszabályok, amiket ilyenkor be kell tartani, illetve, hogy hány százalékos hámlasztót érdemes bőrtípusunknak megfelelően használni.

6. A vitaminoknak a bőrödre is szüksége van

Az már biztosan feltűnt nektek, hogy az Anybody termékeibe mindig rengeteg vitamint igyekszünk csempészni, és ez nem is véletlen, hiszen a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett ez a legegyszerűbb módja annak, hogy pótoljuk a vitamin bevitelünket, amiért a bőrünk is hálás lesz majd. Ilyen például a C-vitamin, amiről ide kattintva olvashattok.

7. Rendszeresen tisztítsuk meg a sminkecseteinket

A gyulladások és eltömődött pórusok leküzdése érdekében legalább heti egyszer tisztítsuk meg az alapozáshoz és korrektorozáshoz használt eszközeinket. A szemen használt ecseteket elég két hetente is, minden egyéb ecsetet pedig havonta egyszer.

8. Az év 365 napján használjunk fényvédőt - ha esik, ha fúj.

A legtöbb ember csak akkor érzi úgy, hogy meg kellene védenie bőrét a napsugárzástól, amikor a vízparton pihen. Pedig ez egy nagyon nagy tévedés, hiszen bőrünknek mindig szüksége van a fényvédelemre. Ennek az egyik legfőbb oka, hogy elkerüljük az UV sugárzás okozta károsodásokat, illetve, hogy megelőzzük a korai öregedést. Milyen fényvédőt ajánlunk? A legjobb ha 30 faktor felettit választasz, amelyet legalább napi kétszer újra felkensz. Ha napközben sminket viselünk, akkor érdemes fújós verziót választani, mert ez az alapozó felett is védelmet nyújt.

More articles