Kollagén Kisokos - Anybody HU

Kollagén Kisokos

Jun 15, 2021Adam Bardos

Minden, amit tudni akartál a kollagénről

Hogyan termel a szervezeted kollagént? Mire való? Cikkünkben mindent összefoglaltunk, amit tudnod kell a kollagénről, és arról, hogyan tesz ez a kiváló fehérje azért, hogy támogassa a bőröd egészségét.

Tudtad, hogy a szervezeted állítja elő a kollagént? Bizony, ezt a szuper fehérjét ami egységes bőrt és fiatalos ragyogást kölcsönöz neked, TE magad állítod elő. Az emberi test egész jó, nem?

Mi az a kollagén?

A kollagén egy fehérje, ami építőkockája a bőrödnek, hajadnak, csontjaidnak, izmaidnak és az inaknak. Úgy képzeld el, mint egy ragasztót, ami összetartja a testet. Építőkövei az aminosavak.
Sajnos az előállítása az idő előrehaladtával egyre csökken. Szervezetünk kollagénszintje a húszas éveink közepén csökkenni kezd, és mire elérjük a 40 éves kort, már a kollagén 30%-át elveszítjük. Olyan életmódbeli tényezők, mint a cigaretta, az egészségtelen táplálkozás és a túlzott napsugárzás szintén gátolják a kollagéntermelést... De azért nincsen minden remény veszve!

Bár az öregedés visszafordíthatatlan, a kollagén elveszítését megállíthatjuk. Tarts velünk, és tudd meg hogyan tudod növelni a kollagéntermelést és megőrizni a fiatalos bőrt!

Hogyan hat a kollagéntermelés a bőrödre?

A bőrünk különböző rétegekből áll. A középső az irharéteg, amiben megtalálható a kollagén és az elasztin - két olyan fehérje, ami támogatja a bőr rugalmasságát. Amikor magas a kollagénszint, a bőr puha, selymes és feszes.
Gondolj úgy a kollagénre, mint a fiatalság forrására. Kisimítja a ráncokat és megelőzi a bőröd megereszkedését. De amikor a kollagénszint csökken, akkor az öregedés jelei sokkal láthatóbbá válnak. Hogyan tudod a bőrödet telten és fiatalosan tartani? Támogatnod kell a bőröd természetes kollagén előállítását. 

Hogyan tudod növelni a kollagéntermelést?

Mivel a kollagéntermelés csökkenése feltűnő, a legtöbb ember bármilyen kozmetikumot megvesz, amely azt ígéri, hogy feltölti a bőrt kollagénnel. De az igazság az, hogy a kollagén molekulák túl nagyok ahhoz, hogy a bőr külső rétegéből hatoljanak be. Ez azt jelenti, hogy a kollagént külsőleg nem tudjuk hatékonyan alkalmazni! Igen, rengeteg szépségápolási márka elhallgatja az igazságot a kollagénről, és úgy árulja ezeket a krémeket, szérumokat, hogy a kollagén csak belsőleg alkalmazható hatékonyan.
Első lépésként igyekezzünk kollagénben gazdag, fehérjedús tápanyagokat fogyasztani, illetve ügyeljünk a megfelelő C- vitamin bevitelre is.

 

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy miért elengedhetetlen a C-vitamin a kollagéntermeléshez, mik a természetes kollagénforrások és milyen élelmiszerek fogyasztásával serkenthetjük a kollagéntermelést - Tarts velünk jövő héten is!

More articles