Megéri szérumokra költeni? - Anybody HU

Megéri szérumokra költeni?

Sep 17, 2021

Mik azok a szérumok?

Ha bőrünk száraz, egy kis hidratálóval próbálunk javítani a helyzeten, ha napsütés éri bőrünket fényvédőt kenünk fel... De amint elkezd valaki beszélni a több lépésből álló arcápolási rutináról...Eltűnődünk vajon mégis mi a fenéről beszélnek? Mi ez a sok kence? Miért használnak szérumokat, és egyáltalán mik azok a szérumok? Hogyan használjuk őket helyesen?

Eheti cikkünkben igyekszünk eloszlatni a szérumokat övező összes homályt.

 Mitől szérum a szérum?

A szérumok olyan arcápolási kozmetikumok, amelyek arra hivatottak, hogy egy vagy több bőrproblémát célzottan orvosoljanak. A szérumok általában könnyű, gél állagú termékek, amelyeket egyszerű bőrünkön elkenni, és a felszívódásuk is gyors. A koncentrált formulákban több hatóanyag egyszerre fejti ki hatását. Típustól függően képesek a bőr legmélyebb rétegeibe is hatolni, és javítani bőrünk állapotán.

Miben más egy krémtől?

Az elsődleges különbség egy szérum és egy krém között egyértelműen az, hogy mi az, amit tartalmaznak. A szérumokban nincsenek olyan anyagok, amelyek meggátolják a bőrt a levegőzésben, így elhagyják például az ásványi olajakat (kőolaj származékokat). A kőolaj származékokkal az a probléma, hogy felhalmozódnak a szervezet szöveteiben, és a gyógyszerkönyvi minőségük sem elegendően tiszta ahhoz, hogy biztonsággal alkalmazzunk ilyen arckrémeket, számos kutatás rákkeltőnek véli őket. Olajak helyett ezek a termékek vizes bázisúak, így egyáltalán nem zsírosítják el bőrünket. 

Miért kerülnek ennyibe?

Ennek az az oka, hogy a szérumokban található aktív összetevők egyszerűbben magasabb hatékonyságuk miatt kerülnek többe. Hozzá kell azonban tennünk, hogy megfelelő adagolás mellett egy 30 ml-es szérum hónapokig elég, hiszen néhány csepp is szuper-hatékony bőrünknek. A szérumok apró molekulákból állnak, ami azt jelenti, hogy könnyen és gyorsan tudnak a bőrünk mélyébe hatolni.

Hogyan alkalmazzuk a szérumokat?

Megjött a kedved, hogy beépíts egy-két szérumot az arcápolási rutinodba? Mutatjuk hogyan érdemes elkezdened!

  1. Arctisztítás után, adagolj a pipetta segítségével egy borsószem méretű cseppet a szérumból ujjaidra vagy kézfejedre, és dolgozd el arcbőrödön.

2. Nagyon fontos, hogy a pipetta ne érintkezzen közvetlenül az arcbőröddel, hiszen így a bőrödön lévő szennyeződéseket és baktériumok könnyen bekerülhetnek a termékbe, ezzel rontva a minőségét.

3. Lényeges, hogy mindig járj utána, hogy melyik hatóanyag mivel kombinálható, hiszen elképzelhető, hogy bizonyos összetevők olyan reakcióba léphetnek egymással, amelyek bőrirritációt okozhatnak.

+1 Tipp: Ha szérum típusától függően a kedvenc hidratálókrémeddel elkeverve is alkalmazhatod arcodon.

Nem tudod milyen szérummal lenne érdemes kezdened? Mutatjuk!

Ha egy olyan szérumra vágysz, amely extrán hidratál és emellett feltölti ráncaidat, feszesebbé teszi a megereszkedett szem környéki részeket, akkor az Anybody Hyaluron & Glycoin Szérumot ajánljuk:

Ha elsődleges célod az anti-aging, és a kollagéntermelés serkentése és támogatása szervezetedben, akkor válaszd az Anybody Collagen Booster Szérumot, amely mindemellett csökkenti a gyulladtságot, és különböző vitaminokkal teszi még ragyogóbbá bőrödet:

More articles