10 ok, amiért szüksége van a bőrödnek a Niacinamidra - Anybody HU

10 ok, amiért szüksége van a bőrödnek a Niacinamidra

Mar 17, 2022Adam Bardos

A niacinamide az egyik legsokoldalúbb hatóanyag. Éppen ezért nem véletlen, hogy az elmúlt 1 évben az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő bőrápolási termékké nőtte ki magát. Nők ezreinek segített már a bőr általános jólétének fenntartásában, sőt még olyan bőrbetegségek kezelésében is, mint az ekcéma vagy az akné. 

De mi is az a niacinamide?

A niacinamide, más néven nikotinamid, a B3-vitamin egyik formája, egy alapvető tápanyag. Olyan vízben oldódó vitamin amely a bőrben lévő természetes anyagokkal együttműködve segít: 

Minimalizálni vagy összehúzni a megnagyobbodott, laza vagy megnyúlt pórusokat - A kutatások még nem jutottak teljes mértékben egyöntetű álláspontra, hogy hogyan fejti ki póruscsökkentő varázslatát, de úgy tűnik, hogy a niacinamide normalizáló hatással van a pórusokra. Ez a hatás szerepet játszik abban, hogy az olaj és a faggyú ne torlódjon fel, megelőzve ezzel az eltömődést (pattanások, mitesszerek) és az érdes, göbös bőrt.

Megújítani és helyreállítani a bőr felszínét a nedvességveszteség és a kiszáradás ellen - Ha a ceramidok idővel kimerülnek, a bőr kiszolgáltatottá válik mindenféle problémával szemben; a tartósan száraz, hámló bőrfoltoktól kezdve a fokozottan extra érzékennyé válásig. A niacinamide bizonyítottan fokozza a hidratálóképességet, így a bőrfelszín jobban ellenáll a nedvességvesztésnek, amely visszatérő száraz, feszülő, hámló bőrhöz vezet. 

Csökkenti az elszíneződéseket és az egyenetlen bőrtónust - Mindkét probléma a bőrfelszínen megjelenő felesleges melanin (bőrpigment) miatt alakul ki. Többféle módon is megakadályozza az új elszíneződések megjelenését, így a bőrtónus egyenletesebbnek tűnik.

És még…

  • Segít a keratin előállításában, ezáltal egészségesen tartja a bőrt
  • Támogatja a bőr “barrier” rétegét (ez a bőr legfelső védőrétege)
  • Csökkenti a bőr pirosodását
  • Kontrollálja az olajtermelődést
  • Véd az UV okozta károsodás ellen
  • Minimalizálja a finomráncokat

Mivel kombinálható?

A niacinamide kompatibilis más erős összetevőkkel, például peptidekkel, hialuronsavval, AHA-kkal, BHA-kkal és mindenféle antioxidánssal. Fontos, hogy úgy tekintsünk a bőrápolásra, mint egy több összetevőből álló komponens. Mert bármennyire is nagyszerű a niacinamide a bőr számára, nem ez az egyetlen összetevő, amire a bőrnek szüksége van ahhoz, hogy a lehető legjobban nézzen ki.

A mi kedvencünk - Anybody 5% Pure Niacinamide

Bár niacinamide-ot beszerezhetünk 10%-os koncentrátumban is, mi mégis az 5%-osat ajánljuk. Ez az érzékenyebb bőr is számára is egy jól eső formula, nem okoz bőrirritációt vagy pirosságot. 

Hogyan használjam?

Fontos, hogy mindig megtisztított arcbőrünkre, de még hidratálás előtt tegyünk pár cseppet a szérumból arcbőrünkre. Figyeljünk rá, hogy a pipetta ne érintkezzen az arcbőrrel, hiszen ezzel baktériumokat juttathatunk a termékbe. Ezért inkább azt ajánljuk, hogy ujjainkra cseppentsünk párat, és azt oszlassuk el gyengéden az arcunkon, és akár a nyak területén. 

Kattints ide, és tudj meg többet termékünkről!

More articles