Nyárból ősz - Hogyan változzon az arcápolási rutinunk? - Anybody HU

Nyárból ősz - Hogyan változzon az arcápolási rutinunk?

Aug 27, 2021

Az évszakok változásakor más ruhadarabokat kezdünk el hordani, de vajon az is ilyen egyértelmű, hogy a hűvösebb időjárás beköszöntével más arcápolási termékeket is használjunk? Ha odafigyelünk arra, hogy milyen külső tényezők érik bőrünket, óriási változásokat érhetünk el a bőrünk állapotában.

A következőkben összeszedtünk Nektek néhány tippet, amivel segítünk felkészülni az őszi napokra.

  • Válassz nehezebb, zsírosabb hidratálókrémeket

Ideje búcsút inteni a könnyű hidratálókrémeknek, amelyeket a nyári hőségben olyan jól esett viselni. Az hidegebb időjárás könnyebben kiszáríthatja bőrünket, így érdemes egy sokkal gazdagabb, teltebb krémet választani, amelyek tele vannak egészséges zsírsavakkal és esszenciákkal amelyek védik a bőrünket.

  • Használjunk testápolókat

Amint vége a nyári forróságnak, a bőrünk hajlamosabb a kiszáradásra, hiszen alacsonyabb a levegő páratartalma, amely segíthet hidratáltan tartani. A legegyszerűbb módja annak, hogy ezt elkerüljük, ha tetőtől talpig gondoskodunk bőrünk hidratáltságáról. Ezek a testápló krémek egyaránt képeznek védőréteget a bőr felszínén, miközben a külső bőrréteg hidratáltságáért is felelnek.

  • Belső védelem

Az ősz kezdetekor a bőrnek fontos, hogy megújuljon, és kiheverje a nyári napsütés okozta sérüléseket. A bőrben található antioxidánsok szószerint képesek a kimerülésre, ezért nagyon fontos, hogy a külső ápolás mellett, belülről is feltöltsük szervezetünket, például vitaminokban gazdag készítményekkel, ételekkel. Ilyen például a C-vitamin, amelyről múlt heti cikkünkben már olvashattatok!

  • Szerezz be egy párásítót

Fokozd azzal a hidratációt, hogy az otthonodban is párásan tartod a levegőt. Érdemes már az első fűtések alkalmával bekapcsolni, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el.

  • Használj elasztint, kollagént vagy aloe verát

Leginkább az érzékeny bőrűek, ekcémások vagy rosace-val rendelkezők számára kifejezetten fontos, hogy ilyenkor extrán ápolják bőrüket, hiszen az évszakváltás még kellemetlenebben érintheti bőrüket. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk ha különféle szérumokkal, esszenciákkal és krémekkel hidratáljuk a bőr felső rétegét. Ha kollagénnel turbózzuk szervezetünket, az a bőr gyógyulását is gyorsítja. Szintén segíthet még ha hideg aloe vera pakolást alkalmazunk.

  • Ne hagyd abba a fényvédő használatát

Attól mert nem érzékeljük annyira a direkt napsugárzást, a bőrünket még ugyanúgy érik káros UV sugarak. Éppen ezért nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy minden évszakban kötelező a fényvédő használata, hiszen a ráncok döntő többsége a napfény hatására alakul ki.

More articles