Vajon Én is szedjek kollagént? - Minden amit tudnod kell a kollagénről - Anybody HU

Vajon Én is szedjek kollagént? - Minden amit tudnod kell a kollagénről

Feb 16, 2022

Sokan, akik bőrük, ízületeik és hajuk egészségének megóvását választják, napi rendszerességgel fogyasztanak kollagén tartalmú táplálékkiegészítőket. Kollagénport adnak a reggeli kávéjukhoz, teájukhoz vagy turmixukhoz.

 

Bár a kollagén készítmények használata egyre terjed, a legtöbb ember nem tudja, hogy mi is valójában a kollagén, vagy hogy mit csinál a szervezetben.

 

Ebből a cikkből megtudhatsz mindent, amit a kollagénről tudni kell, többek között azt, hogy mi is az, mit csinál a szervezetben, és hogy megéri-e különféle kollagénes étrend-kiegészítőket használni.

 

Mi az a kollagén és miért fontos?

A kollagén egyfajta fehérje. Valójában ez a legnagyobb mennyiségben előforduló szerkezeti fehérje az állatokban. A szerkezeti fehérje olyan fehérje, amely a sejtek és szövetek szerkezetét vagy vázát alkotja.

A kollagénnek 28 ismert típusa van, az I-es típusú kollagén az emberi testben található kollagén 90%-át teszi ki.

A kollagén főként a glicin, prolin és hidroxiprolin aminosavakból áll. Ezek az aminosavak három szálat alkotnak, amelyek a kollagénre jellemző hármas-hélix szerkezetet jelentik.

A kollagén megtalálható a kötőszövetben, a bőrben, az inakban, a csontokban és a porcokban. Szerkezeti támaszt nyújt a szöveteknek, és fontos szerepet játszik a sejtfolyamatokban, többek között:

  • szövet-regeneráció
  • immunreakció
  • sejtközvetítés

A kollagén hiánya az öregedés olyan jeleihez vezetnek, mint a megereszkedett bőr és a ráncok.

 

ÖSSZEFOGLALVA

A szervezeted természetes módon állít elő kollagént. A kollagén megtalálható a kötőszövetben, a bőrben, az inakban, a csontokban és a porcokban, és számos funkciója van. Egyes élelmiszerekben is jelen van, és táplálék-kiegészítőként is szedheted.

 

Mi okozza a kollagén hiányát?

Az életkor előrehaladtával a kollagéntermelés természetes módon csökken. Ráadásul a kollagén lazább szerkezetűvé válik.

Bár a kollagén termelésének csökkenése az életkor előrehaladtával elkerülhetetlen, bizonyos étrendi és életmódbeli tényezők felgyorsíthatják ezt a folyamatot.

A cigarettázás például köztudottan lebontja a kollagént, ami a bőr öregedését és rugalmasságának elvesztését okozza.

A túlzott alkoholfogyasztás is bizonyítottan felgyorsítja a bőr öregedését azáltal, hogy csökkenti a kollagéntermelést és károsítja a bőr regenerációs funkcióit.

A túlzott napozás szintén rontja a kollagéntermelést, ezért a fényvédő krém használata és a túlzott napozás elkerülése segíthet megelőzni a bőr korai öregedését.

A kollagén felhasználása

A szervezeted természetes módon termel kollagént, de táplálkozással is be lehet vinni, például a csirke és hal bőrében megtalálható. Mindezek mellett kollagén tartalmú táplálék-kiegészítőkön keresztül is fogyaszthatod.

A kollagént por és kapszula formában is megtalálod az Anybody-nál.

Beveheted étrend-kiegészítőként, hozzáadhatod hideg és meleg italokhoz egyaránt vagy belekeverheted a zabpehelybe és joghurtba.

Az Anybody Collagen Pro az elérhető legnagyobb tisztaságú és óriás dózisú (600mg) Peptan 1-es Kollagént tartalmazó tabletta Hilauronsavval, szerves cinkkel, riboflavinokkal és Biotinnal biztosítja az azonnali beépülést. Ápold a bőrödet napi 2 tablettával.

Az Anybody Collagen Powder formulájának összeállításakor különleges figyelmet fordítottunk a minőségre és a hatóanyagok felszívódásának támogatására is. A maximális hasznosulás érdekében 7 fontos összetevő kombinációja gondoskodik a hatékony beépülésről: a 10.6 grammos adagban található, 10.000 mg kollagén hasznosulását 100 mg C-vitamin, 50 mg hialuronsav, 150 mcg biotin, 20 mg csipkebogyó kivonat, 100 mg cékla kivonat, 10 mg cink és 200 NE D3-vitamin támogatja.

Mindemellé frissítő áfonya és feketeszeder ízével igazi felfrissülést nyújt, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

Dobd fel vele a zabkásádat, otthoni jeges teádat, joghurtodat, házi fagyidat, vagy gyümölcsturmixodat! A recepteknek csak a képzeleted szabhat határt.

Kattints a termékképekre és tudj meg többet az Anybody kollagén tartalmú termékeiről!

 

More articles