Így működik az előfizetés

Hogyan működnek az előfizetések?

Az előfizetések automatikusan megújulnak a kiválasztott szállítási intervallum szerint, és a termékeket automatikusan kiszállítja az üzlet minden sikeres megújulás után. Például, ha havi előfizetést indítottál, akkor a rendszer minden hónapban automatikusan terheli a hitelkártyádat, és minden hónapban megkapod a termékeket az ajtódhoz, anélkül, hogy neked kellene rendelést leadnod!

Szüneteltethetem vagy lemondhatom az előfizetést?

Igen, természetesen. Bármikor szüneteltetheted vagy lemondhatod az előfizetést az ügyfélportálon, ahogyan az az alábbi képernyőképen is látható. Az egyetlen időpont, amikor az előfizetést nem lehet lemondani, az az, ha olyan előfizetést indítottál, amely bizonyos számú fizetést igényel a lemondás előtt. Az ügyfélportált az e-mailben található varázslat linkjén keresztül érheted el, amelyet akkor kaptál, amikor először előfizetéses rendelést adtál le az üzletben. Fiók létrehozásával is hozzáférhetsz az előfizetéseidhez az üzletedben.

Hogyan hagyhatom ki vagy ütemezhetem át egy terhelést?

A terhelést az ügyfélportálon keresztül hagyhatod ki vagy ütemezheted át. Minden ütemezett szállítás mellett van egy "Terhelés kihagyása" gomb, amelyet használhatsz a terhelés kihagyásához. A terhelés átütemezéséhez kattints a "Újraütemezés" gombra a szállítási dátum mellett.

Hozzáadhatok termékeket az előfizetésemhez?

Természetesen. Termékeket adhatsz az előfizetésedhez az ügyfélportálon. Csak kattints a "Szerkesztés" gombra a termékkártyában és szerkeszd, távolítsd el vagy adj hozzá termékeket az előfizetésedhez.

Mi történik, ha a fizetést nem lehet feldolgozni?

Ha az előfizetést nem lehet megújítani, mert a fizetést nem lehetett feldolgozni, egy e-mailt kapsz egy linkkel, ahol biztonságosan frissítheted a fizetési módszeredet.

 

Az előfizetést személyesen boltunkban, vagy telefonon bármikor lemondhatod és módosíthatod!