Természetes hialuronforrások - Anybody HU

Természetes hialuronforrások

Jul 16, 2021

Magas hialuronsav tartalmú ételek

Nem titok, hogy amit megeszel, az hatással lesz a bőrödre is.Talán próbáltál már olyan ételeket, amelyek magas antioxidáns tartalmúak (mint pl A vagy E vitamin) de van más mód is amelyekkel csodákat tehetsz a bőröddel. Mint már említettük múlt heti cikkünkben, a hialuronsav természetesen előfordul a szervezetedben, és az egyik fő feladata, hogy hidratáltan tartsa a bőrödet. Javítja a sejtek közötti kölcsönhatást, és elősegíti a kollagén szintézist, ami megelőzi a ráncok kialakulását és javítja a bőr textúráját.

A tested előállítja a hialuronsavat, de az kor előrehaladtával csökken a termelése. Vannak, akik injekció formájában, mások kapszulaként viszik be, vagy külsőleg alkalmazzák krémként vagy szérumként. Ebben a cikkben most a természetes hialuronsav forrásokat soroljuk fel. Olyan ételeket gyűjtöttünk nektek össze, amelyek fokozzák a szervezeted hialuronsav termelését.

1. Keményítő tartalmú zöldségek

Olyan zöldségek, mint a krumpli vagy édesburgonya egyes kutatások szerint növelik a szervezet hialuronsav termelését. Szerencsénk van, hiszen ezeknek az élelmiszereknek magas a B6 vitamin, A vitamin, C vitamin szintje is, amelyek szintén nagyszerű hatással vannak a testünkre.

2. Csontleves

A csontleves fogyasztása nemcsak a kollagén, de magas hialuronsav tartalma miatt is ajánlott. Olyan állati eredetű alapanyagok (pl.: csirke porcok), kitűnő hialuronsav források lehetnek. A titok a hosszan tartó főzésben van, hiszen ennek során fő ki a lehető legtöbb tápanyag a csontokból.

3. Szója alapú ételek

Az ösztrogén-szint növelése egyes kutatások szerint serkenti a szervezet hialuronsav termelését. Olyan ételek, mint a tofu, zöld szójabab - kis mennyiségben tartalmaznak ösztrogént. Ezek az élelmiszerek növényi alapú fehérje forrásoknak, tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal is.

4. Citrusfélék

 

A citrusfélék mind tartalmaznak naringenint, amely gátolja a hialuronsav lebontását a szervezetben. A narancson és grapefruiton kívül paradicsom és a banán is tartalmazza ezt az anyagot.

5. Salátafélék

Még egy ok, hogy fogyassz zöld leveseket: magnéziumot tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek, hogy beindítsák a hialuronsav termelést a testben. A salátát kiegészíthetjük olyan élelmiszerekkel, mint az az avokádó, különböző gyümölcsök és olajos magvak, amelyek szintén ismertek magas magnézium szintjükről - így igazi magnéziumbombaként hat majd a szervezetedre egy-egy turmix vagy saláta elfogyasztása.

More articles