Magas hialuronsav tartalmú ételek
Nem titok, hogy amit megeszel, az hatással lesz a bőrödre is.Talán próbáltál már olyan ételeket, amelyek magas antioxidáns tartalmúak (mint pl A vagy E vitamin) de van más mód is amelyekkel csodákat tehetsz a bőröddel. Mint már említettük múlt heti cikkünkben, a hialuronsav természetesen előfordul a szervezetedben, és az egyik fő feladata, hogy hidratáltan tartsa a bőrödet. Javítja a sejtek közötti kölcsönhatást, és elősegíti a kollagén szintézist, ami megelőzi a ráncok kialakulását és javítja a bőr textúráját.
A tested előállítja a hialuronsavat, de az kor előrehaladtával csökken a termelése. Vannak, akik injekció formájában, mások kapszulaként viszik be, vagy külsőleg alkalmazzák krémként vagy szérumként. Ebben a cikkben most a természetes hialuronsav forrásokat soroljuk fel. Olyan ételeket gyűjtöttünk nektek össze, amelyek fokozzák a szervezeted hialuronsav termelését.
1. Keményítő tartalmú zöldségek
2. Csontleves
3. Szója alapú ételek
4. Citrusfélék
5. Salátafélék
Még egy ok, hogy fogyassz zöld leveseket: magnéziumot tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek, hogy beindítsák a hialuronsav termelést a testben. A salátát kiegészíthetjük olyan élelmiszerekkel, mint az az avokádó, különböző gyümölcsök és olajos magvak, amelyek szintén ismertek magas magnézium szintjükről - így igazi magnéziumbombaként hat majd a szervezetedre egy-egy turmix vagy saláta elfogyasztása.