Brr, jönnek a mínuszok - Tippek télre a legpuhább bőrért - Anybody HU

Brr, jönnek a mínuszok - Tippek télre a legpuhább bőrért

Dec 03, 2021

Mi ugrik be először a télről? Szánkózás, meleg pulcsik, forró csoki, gyönyörű fények...A másik oldalon pedig a kevésbé cukormázas valóság: a cudar hideg, amitől bőrünk száraz, kipirosodott, ajkaink pedig cserepesek lesznek... De mit tehetünk annak érdekében, hogy bőrünket megőrizzük egészséges és ragyogó formájában? Elhoztuk nektek a legjobb téli bőrbarát tippeket, ismerjétek meg őket! 

Ne cseréljük le az összes termékünket egyszerre

Bár igaz, hogy fontos az évszakoknak megfelelő bőrápolási termékeket használni, nem szabad hirtelen mindenből újat vásárolnunk. A legfontosabb, hogy megértsük hogyan reagál bőrünk különböző hatóanyagokra, és eszerint vezessünk be apró változtatásokat a mindennapjainkba.

Fény-vé-dő

Szinte látjuk magunk előtt rendszeres cikkolvasóinkat, ahogy szem forgatva keresik az X gombot, hiszen szinte minden létező alkalmat megragadunk, hogy hangsúlyozzuk a fényvédő mindennapos használatát... De téli hidegben miért kell? Bár az UVB sugárzás valóban alacsonyabb télen, attól az UVA még mindig elég magas ahhoz, hogy korai bőröregedést okozzon. Mivel az UVB egyben a D3-vitamin termelődését is serkenti, ezért érdemes télen külön figyelmet szentelni arra, hogy pótoljuk ezt a vitamint szervezetünkben.

A tél a professzionális bőrápolás ideje

A hámlasztás és a lézeres kezelések kapcsán mindig nagyobb az aggály nyáron, mint télen, ezért érdemes ezekre a kezelésekre most időt szánni, ha eddig fontolgattuk őket. Többek között ez az időszak a legalkalmasabb egy mikrohámlasztásra, vagy lézeres szőrtelenítésre is. Érdemes a kozmetikusunkat is felkeresni, és havonta elmenni hozzá egy arctisztító, vagy hámlasztó kezelésre. Azért javasoljuk a havi rendszerességet, mert négy hétig tart egy bőrsejt életciklusa, így érdemes az elhalt hámsejteket professzionális segítséggel eltávolítani, hogy ne okozzanak gyulladást és pattanásokat.

Maradj hidratált

A bőr sokkal szárazabb és érzékenyebb lesz a téli mínuszok hatására, így érdemes különösen odafigyelni a vízfogyasztásra. (megj.: vízzel és fényvédővel mindent meg lehet oldani😉) Fogyasszunk több zöld teát, mint kávét, hiszen a magas antioxidáns tartalma miatt remek hatással lesz ránk. Figyeljünk oda a gyengéd tisztításra is, hiszen a bőr védőrétegét (a barriert) a lehető legegészségesebben kell tartani annak érdekében, hogy megtarthassa a létfontosságú nedvességet. Ha bőrünk érzete feszítő, húzódó tisztítás után, az azt jelenti, hogy megsértettük a bőr barrier rétegét. A bőrödnek egy nyugodt, hidratált érzést kellene nyújtani tisztítás után, így érdemes lehet egy gyengédebb arctisztítót keresni.

Szánj extra figyelmet az érzékeny bőrre

Az érzékeny bőrűek sajnos a hideg szélre és levegőre is érzékenyebbek. Ezt gazdagabb textúrájú, tápláló, nyugtató hatású hidratáló krémekkel tudjuk ellensúlyozni, illetve azzal, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a több lépéses esti rutinra, hogy éjszaka megfelelően tudjon bőrünk regenerálódni.

Puha ajkak télen is!

Sajnos ajkaink sincsenek biztonságban, ha a téli hidegről van szó. Bár szinte automatikus reakció, figyeljünk rá, hogy ne nedvesítsük nyálunkkal szánkat, mert ez még komolyabb kiszáradáshoz vezethet. Használjunk ajakápolókat, főleg evésnél és ivásnál, hiszen ha a kiszáradt ajkakat nem "vonjuk be védőréteggel", akkor bizonyos ételek még inkább kisebesíthetik. Ha síelni készülünk, vagy több órás kinti tevékenységet végzünk télen, akkor ne feledkezzünk meg olyan ajakápolót használni, ami megfelelő védelmet biztosít az UV sugárzás ellen is, hiszen hiszitek vagy sem, bizony ajkunkat is érheti napégés.

Hidratáld kezeid

A kezek sokkal inkább hajlamosak kiszáradni télen. Kerüljük a nedves törlőkendőket kezünk tisztításához, mert gyakran olyan anyagokat is tartalmazhatnak, amelyek növelik az ekcéma kialakulását kezeinken. Éjszakára vigyünk fel vastagabb rétegben kézkrémet, és húzzunk pamut kesztyűket rá. Néhány éjszaka elég, hogy a bőr védőrétege gyógyulásnak induljon, így már pár nap odafigyelés elképesztő változásokat tud produkálni. 

Az alkohol dehidratál

 

Sajnáljuk, hogy ezt kell mondanunk, de az alkohol fokozhatja a bőr gyulladtságát, és súlyosbíthat számos olyan bőrbetegséget, mint például a pikkelysömör, az ekcéma és a rosacea. Néhány görbe este hajlamos megzavarni az alvásunkat, amely elengedhetetlen bőrünk általános egészségéhez, és regeneráltságához. Ha felborul ez az állapot, bőrünk fakónak és élettelennek tűnhet. Természetesen néha belefér a szórakozás, ilyenkor azonban mindenképpen gondoskodjunk az extra hidratálásról!

Top hatóanyagok, amik mindenképpen szerepeljenek a téli rutinodban!

  • Hialuronsav: A hialuronsav különböző módokon segít hidratálni a bőrünket. Felszívja és megköti a nedvességet, így dupla segítséget nyújt a hidratáltság érzetéért.
  • Glicerin: A glicerin megakadályozza a vízvesztést, és segít a bőrt hidratáltan tartani, amely a legfontosabb a téli napokon. 
  • Aloe Vera - Kitűnően alkalmas rá, hogy a száraz, cserepes bőrt helyre tegye.
  • Zöld tea kivonat - Tele van antioxidánsokkal és E vitaminnal, amely jól ismert hidratáló hatásáról.
  • Jojoba olaj - A természet sok-sok olyan hatóanyagot kínál számunkra, amivel jól hidratálhatunk a téli hideg ellen, ilyen a jojobaolaj is. Próbáld ki, a bőröd extrán szeretni fogja!

Mi a legfontosabb? 

Hidratálás, hidratálás, hidratálás!
 Milyen termékeket ajánlunk? Hyaluron & Glycoin Szérum, Collagen Booster (zöldtea kivonattal és jojobaolajjal)

 

More articles