Miért szeretik ennyien a retinolt? - Anybody HU

Miért szeretik ennyien a retinolt?

Oct 08, 2021
Retinol, retinol... Amikor az anti-aging azaz a ráncok elleni küzdelemről van szó, nincs olyan hatóanyag, ami ilyen népszerűségnek örvendene. Hiába azonban ez a széles körű ismeretség, mégis sikerült teljesen misztifikálni ezt a hatóanyagot, így sokan helytelenül használják vagy nem hozzák ki belőle a maximumot.

De mi is az a retinol?


Kezdjük az alapoknál: a retinol - illetve a retinoidok, retinsav és a retinil-palmitát - az A vitaminból van származtatva, ami a szervezet egyik legfontosabb tápanyaga a sejtforgalom fokozásához. Az anti-agingen túl hatékony a sötét foltok és aknés gyulladásokkal szemben, bőr megújító és kollagéntermelődést fokozó hatással is rendelkezik. Ezenkívül antioxidánsként is funkcionál, azaz segít kezelni szabadgyökök okozta károsodást, ami az öregedés látható jeleihez vezet. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez a hatóanyag egyaránt megállja a helyét kozmetikumként, a bőrgyógyászatban és az orvostudományban is.



Lássuk, hogy hogyan is tudjuk beilleszteni a bőrápolási rutinunkba.

Érdemes már a 20-as éveid közepén, 30-as éveid elején elkezdeni! 

Köztudott, hogy 25 éves kor után sajnos megjelennek az öregedés első jelei, így az igazán tudatosak, már ekkor elkezdenek tenni ellene. Mint mindenben, a megelőzéssel tehetünk a legtöbbet, de a jobb későn, mint soha elv is ugyanúgy érvényesül.

Fokozatatosan építsük be rutinunkba

A retinol egy erős hatóanyag, így előfordulhat, hogy ha túl gyakran használjuk akkor bőrirritációt okoz. Eleinte érdemes heti 2-3 alkalommal használni, így elég időt adunk a bőrnek, hogy hozzászokhasson. Fontos még továbbá, hogy mielőtt hámlasztani készülünk, ne használjunk retinolt. (hámlasztani szintén heti 2-3 alkalommal érdemes) Tervezzük meg előre, hogy melyik napon milyen hatóanyaggal dolgozunk a legjobb eredmények érdekében.

Vigyázzunk a mellékhatásokkal

Míg bizonyos mellékhatások, például enyhe irritáció, szárazság és a fényérzékenység normálisnak számítanak mikor a bőr alkalmazkodik a hatóanyaghoz, az intenzív hámlás, bőrpír és az égés nem. Főleg azok tapasztalhatják ezt, akik különösen érzékeny bőrűek, rosaceaval vagy ekcéméval küzdenek. Nekik inkább érdemes kerülni a retinol használatát.

Mindig este használjuk, fényvédő használata mellett

A retinol érzékenyebbé teszi bőrünket az UV sugárzással szemben, illetve a termék minősége is romlik fény hatására. Ha retinolt használunk különösen fontos, hogy legyen rajtunk másnap fényvédő - bár erre nem is kell külön felhívni a figyelmet, hiszen fényvédőt az év 365 napján használnunk kell.

Ne csak arcunkon alkalmazzuk

Gyakori hiba, amit elkövetnek a retinol (és más hatóanyag alkalmazása során is), hogy a nyak és dekoltázs területén nem használják a készítményt. Pedig ezek sem elhanyagolható területek, az öregedés sokszor itt a leglátványosabb.

Melyik formula a leghatékonyabb?

A retinolt érdemes szérum formájában felvinni bőrünkre. A szérumok olyan koncentrált formulák, amelyekben több hatóanyag egyszerre fejti ki hatását, a bőr legmélyebb rétegeibe hatolva. Könnyű őket eldolgozni és a felszívódásuk is sokkal gyorsabb, mint egy krémé. Sokatok kedvence (persze a miénk is 😇) az Anybody Retinol Szérum.

Három fő hatóanyaga a Retinol, Szkvalán E és C vitamin. Míg a retinol halványítja a hegeket, kiegyenlíti a bőrtónust és serkenti a kollagéntermelést, addig a szkvalán intenzíven hidratál, puhítja a bőrt, kiegyensúlyozza a faggyútermelést. A két vitamin pedig erősíti a retinol hatását és ragyogóvá varázsolja a bőrt.

 Rendeld meg most, és megajándékozunk téged egy 7990 forint értékű Collagen Gummyval!

More articles